Wie op zichzelf gaat wonen ontkomt er niet aan en moet voor zijn eigen eten gaan zorgen. Voor die tijd kon je elke avond bij je ouders aanschuiven voor een warme maaltijd. Om kosten te besparen kan je er natuurlijk voor kiezen om, ook wanneer je niet meer thuis woont, een paar keer per week bij je ouders te gaan eten. De overige dagen sta je er vanaf nu echt alleen voor en moet je letterlijk je eigen boontjes doppen. Zeker in het begin zal je waarschijnlijk vaak pizza eten of gaan afhalen bij de snakbar. Dat ga je waarschijnlijk niet lang volhouden. Voor je het weet ben je net als veel studenten te dik. Daarom geven we je graag wat tips voor een gezonde studentenmaaltijd.

Kipgyros met veel groenten

Een echte budgetvriendelijke gezonde maaltijd is een broodje kipgyros. Het is daarnaast eenvoudig te maken en vult de maag goed. Wat je nodig hebt zijn pitabroodjes (het liefst volkoren), kipfilet of een vegan alternatief, sla, paprika en natuurlijk gyrokruiden. Meer dan de kipfilet snijden, kruiden en bakken hoef je eigenlijk niet te doen. Verwarm je broodjes in de oven of broodrooster en vul ze met alles wat jij lekker vindt. Wil je het echt gezond maken? Gebruik dan niet teveel knoflooksaus, want dat is een echte dikmaker.

Vis is lekker en makkelijk om te maken

Vis is eigenlijk altijd goed en hoeft niet duur te zijn. In het vriesvak van elke supermarkt vind je wel vis die te betalen is. Vaak is dit witvis als pangasiusfilet en lekkerbekjes. Je kunt ze eenvoudig thuis bereiden in de koekenpan en combineren met ouderwetse aardappels. Wil je het wat gezonder maken? Kies er dan voor om stukjes gebakken pangasiusfilet toe te voegen aan je salade. Dit maakt je salade niet alleen lekkerder, maar je raakt er ook sneller vol van.

Bewuste voeding, maar dan eenvoudig

Heb je geen zin of tijd om te koken? Er zijn maaltijdvervangers te krijgen die goedkoop en makkelijk zijn. Ideaal voor studenten, want die moeten vaak eten van een klein budget. Als je budget niet groot is en je toch een echte fitboy of girl wilt worden mag je maaltijdvervanger niet te duur zijn. Vervangers zijn er in poedervorm of handige drinkflesjes. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de vegan drinks van yfood. Deze flesjes kan je eenvoudig meenemen en zijn een gezond en evenwichtig alternatief. Het geeft je niet alleen een vol gevoel, maar je bent ook nog eens gezond bezig!