Voor veel studenten is het een hele opgave, het vinden van een studentenkamer. De meeste studentensteden zijn namelijk overvol en er is eigenlijk nergens een geschikte kamer te vinden. Toch zijn er manieren om eenvoudig en snel een fijn plekje te vinden. Waar je rustig kunt studeren en kunt gaan genieten van je studentenleven. Om je wat op weg te helpen hebben wij de meest succesvolle tips voor je op een rijtje gezet. Zo vind ook jij snel een studentenkamer!

  1. Maak gebruik van je netwerk. Je kent vast meer mensen dan je denkt. Check maar eens hoeveel volgers je hebt op Facebook of Instagram. Gebruik dit bereik door een oproep te plaatsen op je socials. Wie weet heeft iemand van je vrienden of de vrienden van je vrienden nog wel een kamer voor je vrij in de studentenstad waar je op zoek bent.
  2. Plaats ook offline een oproep. Ga langs bij alle supermarkten in de studentenstad waar je op zoek bent naar een kamer. Alle supers hebben namelijk wel een pilaar waar je oproepen kunt plaatsen. Hang hier op dat je op zoek bent naar een studentenkamer en wie weet reageert iemand met een geschikte plek. Als tip geven we je wel graag mee dat je een apart e-mailadres moet aanmaken voor de reacties op jouw oproep. Zo voorkom je dat vreemde figuren je mailadres of erger nog je telefoonnummer in handen krijgen.
  3. Meld je aan op alle mogelijke kamersites en woningplatforms. Er zijn in Nederland een hele hoop websites waar jij jezelf kunt aanmelden wanneer je op zoek bent naar een studentenkamer of huurhuisje. Aanmelden is bij de meeste websites gratis en pas als je wilt reageren op een kamer/huis moet je hiervoor een vergoeding betalen. Wat niet meer dan logisch is, want ze helpen je te slagen in de zoektocht naar een kamer of huurhuisje.

Kamersites en Woningplatforms