Ben je op zoek naar een bijbaan in een studentenstad? Dan zit je op deze pagina goed, want hier vind je tips over het vinden van werk in een studentenstad. Studeren is duur hierdoor kiezen veel studenten ervoor om naast de studiefinanciering die ze krijgen te gaan werken.

Werk vinden in een studentenstad

Ben je op zoek naar een bijbaan, omdat wat extra geld op zak nooit weg is? Hieronder vind je een aantal websites met de beste vacatures voor studenten. De meeste studenten werken tijdens hun studie als telefonisch verkoper, in de horeca of delen samples uit in het stadscentrum. Daarnaast wordt het bijverdienen vanuit huis ook steeds populairder onder studenten. Het is geen vetpot, maar met het invullen van enquêtes kan je al snel wat extra’s bijverdienen.

Klik hier en bekijk studentenvacatures en lees over studentenwerk

5 tips om studentenwerk te vinden

Lukt het maar niet om studentenwerk te vinden in je studentenstad? Dan hebben wij een aantal tips voor je onder elkaar gezet die je zeker gaan helpen bij je zoektocht naar een passende bijbaan. In de meeste studentensteden ligt het studentenwerk namelijk voor het oprapen.

  1. Maak een overzicht van je wensen. Wat zoek je in je bijbaan en in welke branche wil je sowieso niet werken? Is het daarnaast wel verstandig om, nu je geld nodig hebt, zo kieskeurig te zijn? Met het antwoord op deze vragen ben je al een stuk verder in de zoektocht naar passend werk.
  2. Zet op je socials dat je op zoek bent naar werk of een bijbaan. Wie weet heeft iemand in je netwerk wel een leuk bijbaantje voor je. Ook kan het afgaan van de vele facebookgroepen soms verassende resultaten opleveren.
  3. Loop eens een rondje in het centrum van je studentenstad. De meeste horecazaken plakken namelijk ouderwets een “vraag naar personeel” op hun deur of raam. Trek vervolgens de stoute schoenen aan en loop gewoon naar binnen. Zo maak je direct een goede eerste indruk door wat lef te tonen i.p.v. anderen die het tegenwoordig alleen maar online proberen.
  4. Het is voor veel studenten geen populaire bezigheid. Toch weten we uit ervaring dat het helpt om een goede sollicitatiebrief en cv te maken. Met een goed geschreven sollicitatiebrief en cv maak je een professionele eerste indruk.
  5. Vind je het toch nog wat spannend om op pad te gaan om te solliciteren of ben je gewoon wat lui? Dan is online solliciteren zeker een optie. Hieronder vind je een aantal vacaturesites waar je direct online kunt solliciteren.

Klik hier en bekijk studentenvacatures en lees over studentenwerk